Barbiebilen

Som ni minns så fick jag hem mina gamla leksaker från mina föräldrar och visst var det en nostalgitripp tillbaka till barndomen. Min gamla barbiebil var kul att få se igen. Men dock var den inte så fin i lacken.

Därför köpte jag vitt och rosa hobbylack och lackade om min fina bil :) Så här blev resultatet.


Den var lite solblekt och fult orange.

Jag målade om inuti

Så här läcker och glansig blev den :)


Spiralblommor

Här kommer Svenskscrapbookings lilla video hur man gör dessa blommor.


Scrapbooka ekonomiskt

Det är inte alla gånger man har råd med en sådan dyr hobby som scrapbooking, speciellt om man är en fattig student som jag. Därför har jag samlat lite tips på hur scrapbooking kan bli billigare för dig som sitter i samma sits som jag.

 

Dela verktyg:
Har du en vän som också scrappar? Köp verktyg gemensamt eller låna av varandra.


Spara papper:
Spara alla småremsor! De kan komma till användning vid ett annat tillfälle!

 

Köp billigt: Hitta billiga dekorationer och papper på otippade affärer som ÖB, Lagerhaus och Maxi.

Bokstäver: Gör dina egna mallar av bokstäver i lite tjockare kartong som du kan använda som mall till bokstäver i fina papper.

Spara knappar: Men kläder som man köper så följer det alltid med några extra-knappar. Spara dessa och använd på dina scrapsidor. Du kan även hitta billiga knappar i tygaffärer (billigare än i pysselbutiker)

Band i tygbutiker: Köper du dina band i en vanlig tygbutik brukar det oftast bara billigare än i en pysselbutik!

Slitna kanter: Ifall du har funderat på hur man får slitna kanter på papper så finns det speciella verktyg för att göra dessa. Men det går lika bra att använda sax eller kniv som jag gör!


Stämpelskola

Om ni inte redan sett Svensk Scrapbookings stämpelskola så tänkte jag visa er denna. De är så bra och verkligen pedagogiska när de förklarar. Titta och lär :)! Jag vet att jag har visat er när jag monterat en stämpel en gång så ni kanske redan kan detta ;).


Chokladomslag

Jag fick ett knäpp på att testa Svensk Scrapbookings chokladaskalster som de gör i den här videon. Det finns en pdf-fil till videon som jag använde för att göra mitt alster.


Gå in här för att hitta mallen till denna.


Flaskkort

Som ni märkt har jag fått ett knäpp på Svensk Scrapbooking och deras avsnitt. Jag tycker de är så bra och inspirerande. Enligt den här videon har jag gjort ett flaskkort som är bra att hänga på vinflaskan om man ger bort en sådan i present.


Gå in här för att ladda ner mallen till flaskkortet :)


Magikort


Liten presentbox


Popupkort


Våga lite mer med kakel

I dagens morgontidning här i Kalmar så var det en bilaga med som jag fastnade för och brukar läsa. Den handlar om inredning och idag var det en artikel om kakel och årets inredningstrender. Kakel och klinkers i badrummet har nu flyttat sig ut till resten av husets golv. Det ska vara stora, rektangulära plattor och även golvvärme ska finnas i alla rum. Oj oj, säger jag! Vad dyrt! Men det är klart att i köket så är det ju riktigt snyggt med kakel. Men jag föredrar nog vanligt hederligt trägolv annat än i badrummet!

Enligt tidningen så finns det fem trender på topplistan:

1. Årets färger är svart, grått och brunt med kraftiga accentfärger.
2. Årets former: Stora rektangulära plattor.
3. Årets mönster: Imitation av sten, trä eller metall
4. Årets ytstruktur: Högblankt, men kan också vara ojämnheter, räfflor och virvlar
5. Årets nyhet: Använd keramiska materal (kakel) i alla rum.

På något sätt är det alltid spännande att följa inredningens mode, men samtidigt skulle jag aldrig inreda mitt hem efter modets olika svängningar. Självklart så ändrar man sin stil med åren, men jag tycker inte att denna ska påverkas av vad samhället tycker är inne för tillfället!

Babykort

Mina kära vänner Lina-Marie och Jack har fått en liten bebis för en och en halv vecka sedan. Det är såååå roligt! Jag blir alltid så lycklig när det föds ett barn eller någon är gravid, trots att det inte är jag som ska ha barn. Det är nästan så jag blir för lyrisk :) hihi..Här kommer iaf bebiskortet som jag gav till dem (som jag tänkt visa er tidigare men inte fått tid till det).  Det blev ett stafflikort!

Det blev ett lite annorlunda stafflikort. Runt. Den söta flodhästen har jag fyndat på Tradera där man kan hitta en hel del saker till bra pris.

Så här ser det ut stående. Det är viktigt när du gör ett stafflikort att du höjer pappersbiten med de gula fjärilarna en bit så att det kan stå riktigt.

Det blev en söt liten stämpel som är utstansat och dessutom har jag dekorerat med härligt pearlmaker.


Marknaden

Idag har jag varit på marknaden med en vän till mig och det regnade hela tiden. Jag tycker om när det är lite sämre väder när man ska på marknad, annars kan det vara så olidligt varmt. Det blev lite smått och gott.

Ni kanske har sett dessa klurigheter, men man ska i allafall lösa dessa. Man ska tex. få ur metallringen från snöret och pinnen. Det är lite krångligt och som tur är får man med lösningen ifall man skulle ha lust att slänga den i väggen :)

Det blev en massa pärlor också :)

Kram


Pollykaka


Ett recept som jag skulle vilja testa! :) det låter så gott och jag älskar verkligen polly!
Testa får ni se om det är gott!


Barbie

Hejsan alla underbara!
Jag hoppas ni haft en trevlig helg. Som ni förstår och som jag nämnt tidigare så blir det inte så många blogginlägg nu på sommaren då det finns så många andra roliga saker att göra. Man måste uppskatta det härliga vädret, även fast det åskat i helgen hahha.

Idag har jag fått hem lite gamla leksaker från mamma och pappa. De ser lite använda ut, men det finns många minnen med dessa leksaker. Den här bilen använde jag mycket.

Jag har även en barbiehusbil som jag tänkte fixa i ordning. Jag har tvättat den och försökt sätta ihop den så gott det går.

Det fattas dock fortfarande lite grejer invändigt så jag har inte gjort den helt klar. Men jag blir så nostalgisk när jag plockar med dessa :) Blir som ett barn på nytt :)

Hur är det med er? Har ni lekt med barbie?


Fortsättning följer....

Hej igen alla glada!
Nu är klockan mycket och jag har suttit och kämpat med designen så att den ska se någorlunda ut. Fy vad krångligt det är ibland. Nu är det lite smågrejer som ska fixas, annars börjar den bli färdig. Tack för tipsen jag fick av er när jag skulle få upp menyn. :)

I morgon blir det att hjälpa mamma och pappa att flytta så jag hoppas att vi hörs i morgon någon dag då jag har lite tid över. :)

God natt!