Second hand

Jag vet inte om ni brukar köpa på second hand, men det tycker jag är en bra grej. Jag har egentligen aldrig tyckt att det varit speciellt frächt att köpa använda saker, men nu har jag börjat tycka att det är väldigt praktiskt. Det är billigt och många saker är i riktigt bra skick. En del saker är nästan helt nya, vilket är bra. Förra veckan var jag på Röda korset och fyndade dessa snygga saker.

 
Snygg skål och tallrik. Jag fick båda för 20:-. Perfekt skål att ha godis i.


Det här fatet passar alldeles utmärkt till mitt snygga klot. I fatet kan man lägga stenar och ha ljus i eller så kan man använda det som underlag till blommor eller kryddor. 20:-


Jag tror att det här fyndet var tänkt som ett glas, men jag använder det som minikruka. 5:-

Tips! Om det är så att du hittat något som inte är snygg i just den färgen den har för tillfället så kan du köpa porslinsfärg och måla om.

Något som jag aldrig köper är kläder, men nästan allt annat fungerar alldeles utmärkt. Man får ju titta på varje sak  och känna efter ifall man tycker att den var i ett gott skick så att man kan köpa den. Dessutom så är det ju bra för miljön att återanvända saker som någon annan tröttnat på.


Jag köpte även en helt ouppackad kaffekokare för 75:- Vilket fynd! Helt ouppackad :)


Scrapbooking

Här kommer lite bilder från scrapbooking som jag gjort om min brorsas student. Det var ett tag sedan jag visade några bilder på scrapbooking, men här kommer lite nygjorda ark. Nackdelen med scrapbooking är att det krävs enormus med papper och dekorationer + att varje ark tar så stor plats ifall man skulle vilja sätta ihop till ett album.

Som ni ser så har jag inte skrivit något än och det beror på att jag inte har några riktiga bokstäver och letar fortfarande efter ett bra sätt att trycka ut snygga.


Paketöppning


Matätning


Den här är jag riktigt nöjd med! Det är enligt mig den bästa jag har gjort. Den är enkel med snygg!


Den här blev lite dålig skärpa på men jag tyckte det var roligt att visa er ändå!


1800-talskvinna

Detta är en teckning som finns i min samling. Teckningen har jag målat av från en gammal bild av en vacker kvinna från 1800-talet. Jag har använt mig av vanliga skisspennor i olika varianter. Skuggorna har jag gjort med hjälp av en stamp (tror jag det kallas). Det är en slags pappespenna som man använder just för skuggning vilket är lite lättare än fingret.
Ölandsklocka

Vi har en enormus snygg klocka som min sambo har fått av sin mormor och morfar i födelsedagspresent för några år sedan. Den föreställer Öland och materialet är ren kalksten. Som kanske vissa vet så finns det en hel del kalksten på Öland och det är lite roligt att man gjort en klocka av stenen. Sedan passar den utmärkt in i vårt vita hem.

 


Kroppsmålningar

Ni har säkert sett helt otroliga kroppsmålningar här på nätet (för det finns en hel del kul saker man kan hitta). Jag hittade den en sida och blev helt fascinerad över hur man kan måla kroppar så att det ser ut som andra saker. Detta är verkligen konst!
Det är knappt så att man ser människorna mot bakgrunden!


Det finns oändligt många variationer på bilder. Kolla runt lite på nätet så hittar ni en uppsjö.
Här har ni några länkar:
http://www.artwithlove.com/artwithlove/awl_english/main_index_eng.html
http://www.ferryzeeman.nl/camouflage.htm 
http://bodypainting.jarlspantry.com/


Ikearam

Ett litet tips på hur man kan förändra stämningen och färgerna i ett rum bara genom att byta små detaljer är att byta kuddfodral, dukar osv. Men man kan även byta foton i tavlorna. Jag köpte en sådan här tavla på ikea och hittade fina bilder med samma färger i som resten av rummets detaljer på internet. Vips så blir det en helt annan känsla i rummet med andra färger.

Till jul hade jag t.ex. röda bilder i tavlan, julkulor och rött glitter och nu ser min tavla ut så här. Nu passar även tavlan in bland allt mitt andra gråa ;).


Självklart så har jag hämtat fotografierna från en hemsida där man helt fritt kan hämta bilder. Det är fotografer som själva lägger ut sina bilder så att man får ta dem. Därmed så är det inte olagligt. Om du vill gå in på den här sidan klicka då här.


Lite nytt

Lite nytt i mitt vita och gråa hem är den här fina inredningsdetaljen som är som en rund keramikkula. Den har jag på köksbordet som en fin liten detalj. Självklart är den köpt på village och nu mina vänner ska jag berätta för er att de har fått in vårkollektionen där, så det är bara att gå dit och hitta fina grejer.
Jag har även införskaffat mig ordet hopp också som jag berättade för er tidigare att jag skulle göra. Nu är det bara ordet kärlek som fattas.


Jag köpte även ett kuddfodral på rean :)


Ögon

Ögon är verkligen svåra att måla eftersom det är svårt att göra dem levande. Det måste finnas något i ögonen som gör att de blir intressanta att titta på och oftast när jag målar så säger de ingenting till den som tittar på bilden. Så därför har jag suttit lite ikväll och övat på dessa svåra kroppsdelar. Jag vill verkligen bli bättre på dem!
Det sker en viss utveckling iallafall....


Första försöket....


Andra försöket...

Och jag hoppas på ett antal försök till innan jag är nöjd.
Ps. Alla skuggor försvann när jag fotade med kameran :(


Vill ha!

Ifrån Ellis Corner skulle jag vilja köpa dessa fantastiskt fina inredningsdetaljerna:


29:-

139:-

399:-


Fötter i himlen

För några år sedan målade jag den här bilden av två fötter som har moln och regnbågen som skor. Jag tror att det var så att jag hade ett par förfärligt osköna skor på mig en hel dag och funderade då på hur jag ville att mina skor egentligen skulle se ut. Att gå på moln måste vara som att sväva och då kan man ju abslout inte få något skoskav, därför "designade" jag ett par drömskor till mig själv.


Hur skulle era drömskor se ut?


Willow tree

Willow tree är träänglar som är helt fantastiska. Jag fick min första ängel när jag jobbade i Göteborg och jag blev totalt kär i dessa små inredningsdetaljer. Idag har jag 4-5 stycken och längtar tills jag kan köpa fler. Det ska bli en willow tree-samling någongång i framtiden :)...

Det som är synd är att det inte finns någon återförsäljare i lilla Kalmar där jag bor, utan antingen har jag fått köpa när jag kommer till en liten större stad eller så kan man beställa via olika hemsidor.

http://www.ungers.se/index.php?nav=show&id1=figurer&id2=willow%20tree&gclid=CO6nzevVrZ8CFY2dzAodgWBHzw

http://www.amuletten.net/index.php?cPath=47_173&gclid=CNHG3ffVrZ8CFY2dzAodgWBHzw

http://www.vildaanglar.se/

Dessa är en perfekt present om någon skaffat barn, gift sig eller vid ett annat tillfälle. 

På något sätt känns det som att de förmedlar tonvis med känslor
även fast de inte har något ansikte.    Den här står i min bokhylla :)

 Happiness

 


Skärmaskin

Om ni precis som jag är darrhänta och inte klipper rakt när man ska klippa kort, papper eller något annat. För min del har det alltid blivit snett när jag klippt och då har man klippt lite till, vilket gjort att pappersbiten blivit mindre och mindre. Då ska ni skaffa er en sådan här skärmaskin som jag fick i julklapp!

De är superbra och man får exakt raka kanter! Den finns att köpa i de flesta hobbybutiken.
  Här ger jag tips på några hemsidor som har en sådan här i sortementet.

http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=IXS790&OPT=GET&AID=658125

http://www.grodansscrapgardenlmh.e-butiken.se/

http://handarbeta.se/index.php?act=viewProd&productId=3077


Olika halsband

Så här sent på kvällen måste jag bara tipsa er om helt fantastiska halsband som inte är så jätte dyra, dessutom är de handgjorda och det är ju toppen! Jag köpte ett sådant halsband till mig själv och ett till mamma förra året och nu har hon utökat sitt sortement lite. Gå in på den här sidan och hitta just din favorit.                      
                       Den här har jag och jag älskar den!

                      
                       Den här blir nog nästa köp av hennes halsband!


Tidskriftssamlare

I förrgår hittade jag gratis tidskriftssamlare på bibblan och tog därför hem två stycken. Jag hade redan två hemma. Först tänkte jag inte göra någonting med dem, men snart insåg jag att de var fruktansvärt fula. Så jag målade om dem i vitt och klistrade på olika bilder som jag hittat i tidningar. Jag blev riktigt nöjd och som ni kanske redan märkt så tycker jag att vitt alltid fungerar. Det blev extra kul att klistra fast en färgglad liten bild på.
 
FÖRE

 
EFTER


Kort

Idag har jag pysslat lite examens- och födelsedagskort till några vänner. :) Vad tycker ni?