Scrapbooking steg-för-steg

Nu tänkte jag tipsa er om hur man scrapbookar i olika steg. Mycket handlar om att inte stressa fram något utan låta varje steg ta den tid som krävs. Mitt sätt att scrapbooka kanske inte stämmer överens med någon annan scrapbookare, men här kommer ett sätt att göra det på:

1. Välj ut foton: Fotona är ett av de viktigaste på scrapsidan. Det krävs tid till att välja ut de perfekta bilderna till varje ark. Tänk på färger i korten, stämningen osv. Om man vill kan man välja ut en huvudbild om får lite mer uppmärksamhet.

2. Välj färg och mönster på pappret: Färgerna kan göra skillnad på stämningen i korten så därför är det viktigt att välja färger som ”lyfter fram” fotografierna. Vilka färger finns i dina kort?3. Layout: Innan du klistrar fast någonting på en sida så är det bra att flytta runt på bilderna. Testa lite olika placeringar!  Skissa gärna också upp hur du vill att den färdiga layouten ska se ut tillsammans med lite papper och dekorationer.

 

4. Beskär foton och papper: Att klippa till fotografierna gör att du bara får med det bästa i dem och det gör att det är lättare för betraktaren att fokusera på bildens budskap. Klipp även till pappret i de storlekar du vill ha och vänd och vrid på hur du vill att de ska placeras på scrapsidan.

 
Skrapa på papprets sidor så får det en lite mer spännande look. Det finns speciella verktyg för detta men det fungerar lika bra med en sax eller kniv. 

 


5. Klistra dit allt: Nu är det dags att fästa både fotografier och papper på scraparket. Tänk på att inte använda hobbylim för det kletar mest och pappret kan lätt bli buckligt. Det finns speciellt scrapbooking-lim som är bra, men har du inte detta så fungerar ett vanligt fotolim. Vissa detaljer och papper på arket kan du fästa med små klisterkuddar. Dessa kuddar gör att du får en 3D-effekt. Väldigt snyggt!

6. Dekoration: Nu är det dags att försköna scrapsidan ytterligare med hjälp av små blommor, minnessaker osv. Sätt gärna dit lite bokstäver som gör en rubrik ifall du känner för det. Använd stämplar, stickers (klistermärken) och måla gärna egna dekorationer.


Kommentarer
Postat av: S A N N E

sv : tacktack (:

2010-02-21 @ 17:49:46
URL: http://sssssannes.blogg.se/
Postat av: E V E L I N A

SV: Tack så mycket! hehe, vi gillar att göra sånna

filmer, så självklart kommer det mer filmer någon

gång.Gör den inte? :/ vad konstigt..

Kan hjälpa dig sen när jag kommer till dig.

/Kram!

2010-02-21 @ 20:42:40
URL: http://evelinaylwamatilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0