Lila bröllop

Här har jag pysslat lite scrapbookingark från mina kompisars bröllop förra sommaren. Det var en fantastisk dag med vackert i kyrkan och härlig fest efteråt. Det blir desto roligare att både scrapbooka till härliga minnen, men också mycket bättre att titta tillbaka på korten när de är smyckade med dekoration och papper.

Här kommer lite inspiration mina damer och herrar...


Jag har använt mig av ett lila cardstock till bakgrund, ovanpå har jag placerat ett lila mönstrat papper. Jag har även använt mig av rosa punchinellas. Ringblomman till vänster har jag gjort hål i på kanten och trätt i en lila ståltråd.


Istället för att stämpla sådana här så brukar jag måla dem själv och fylla i med akvarellpapper. Självklart finns liknande att köpa som stämpel, men det är dyrare ;)...

Nyckeln och låset är dekorationer som finns att köpa och de är fantastiskt fina. Tulpanerna är köpta här i Kalmar, men finns att köpa på nätet. Jag gjorde en "vas" i papper och limmade fast blommorna där i. Därefter satte jag små kuddar som gav 3D-effekt.


Album

Idag fick jag hem ett album som jag vunnit på Tradera. Det är litet och sött och perfekt ifall man vill göra en minipresent till någon man tycker om. Den har tio stycken plastfickor där mina ark kan få plats i. Vill man kan man dekorera en snygg och personlig framsida. :)Så här snyggt var det inuti!


Tårtor

Jag tycker inte bara om att vara pysslig utan även lite huslig. Jag älskar att baka men försöker att inte göra det för ofta, men det är ju svårt att låta bli. Det finns ju så mycket gott och spännande som man vill testa ;)...tänk att få göra dessa fina tårtor. Jag längtar till sambon fyller år i september så jag får göra en fräck tårta till honom :).

  
Banantårta: banan och choklad i med marsipanskal. Darth vader
 
Fars dag- tårta
 
Krämburkstårta och bilbanetårta
 
Fotbollsplanstårta och målarpalettstårta
 
Marsvinstårta och motocross-tårta


Snyggt hjärta

Det här hjärta tycker jag verkligen om. Jag fick det av min mamma förra sommaren. Hon hade köpt det i en liten lantlig butik på Öland och den passar verkligen vårt hem. Den hänger i hallen och är bland det första man ser när man kommer hem till oss :)

  


Flodhäst

Den här flodhästen är tillägnad min vackra sambo som är facinerad av detta enorma djur. Därför köpte jag även en flodhästdekor som jag har satt upp idag. Vi sa det att snigeln får representera mig och flodhästen honom :).


Jag satte den längst ner vid listen så att den inte är för synlig...

...jag valde att ha flodhästen i grått så att den inte sticker ut för mycket...

...så här snyggt blev det...

...en liten flodhäst är ute och går... vårt nya husdjur ;)

Som sagt så hittar ni dessa väggdekorer på den här hemsidan.


Februariutmaning

Denna månad har jag varit med och tävlat hos Pysseltagen som har en scrapbookingutmaning varje månad. De lägger ut en layout på bloggen och så får man knåpa ihop något som liknar layouten. Man har självklart frihet att ändra lite på skissen de gjort, men man ska se att det är från ursprungslayouten. Följande ark gjorde jag till tävlingen. Nu får vi bara hålla tummarna att man ligger bra till i tävlingen :).


Jag tyckte att dessa papper passade bra ihop...

Jag fixade sidorna lite snyggt med en sax och klistrade fast det gråa pappret på ett större ark...
  
Längst upp i högra hörnet klippte jag ett jack och gjorde hål för ett par öljetter...dessa bankade jag i med en hammare...

...därefter klippte jag det mönstrade pappret och klistrade fast det...

...Därefter åkte två gråa papper på och även kortet fann sin plats...

...dekorationerna hittade sin plats...

...närbild på blommorna...


Väggdekor

Förra veckan gick jag in på den här sidan och hittade fantastiska väggdekorer. Dessa dekorer är utmärkta ifall man vill förändra rummet lite, men ändå ha möjligheten att ångra sig eller förnya senare. Idag fick jag hem de olika dekorerna jag beställt och nu har jag fäst denna lilla söta snigel. I morgon fortsätter jag med de andra. :)Detta härliga paket fick jag på posten idag :)

Jag tänke mig att min lilla snigel skulle få sitta här :)

Först skulle man dra bort ett papper...

...sedan placera den där man ville ha den...och gnugga med fingret...

...därefter dra bort pappret som den satt fast i...
 
...så här snyggt blev det.


Pappershållare

Som kanske många utav er läsare så har jag inte råd med att köpa någon dyr förvaring och mina scrapbookingpapper har bara legat i en hög på bordet bara för att de inte har någon självklar plats. Nu har jag skaffat en smart lösning för de lite bredare arken, eftersom vanliga tidskriftssamlare är för små.


Jag köpte dessa tidskriftssamlare på ikea för lite pengar.

När jag vecklat ut dem så klippte jag av den smala och korta sidan så att det blev ett "hål".

Likadant gjorde jag på båda tidskriftssamlare.

Dessa två delar förde jag ihop och vips var papperssamlaren klar!

Så här snyggt blev det!


Scrapbooking steg-för-steg

Nu tänkte jag tipsa er om hur man scrapbookar i olika steg. Mycket handlar om att inte stressa fram något utan låta varje steg ta den tid som krävs. Mitt sätt att scrapbooka kanske inte stämmer överens med någon annan scrapbookare, men här kommer ett sätt att göra det på:

1. Välj ut foton: Fotona är ett av de viktigaste på scrapsidan. Det krävs tid till att välja ut de perfekta bilderna till varje ark. Tänk på färger i korten, stämningen osv. Om man vill kan man välja ut en huvudbild om får lite mer uppmärksamhet.

2. Välj färg och mönster på pappret: Färgerna kan göra skillnad på stämningen i korten så därför är det viktigt att välja färger som ”lyfter fram” fotografierna. Vilka färger finns i dina kort?3. Layout: Innan du klistrar fast någonting på en sida så är det bra att flytta runt på bilderna. Testa lite olika placeringar!  Skissa gärna också upp hur du vill att den färdiga layouten ska se ut tillsammans med lite papper och dekorationer.

 

4. Beskär foton och papper: Att klippa till fotografierna gör att du bara får med det bästa i dem och det gör att det är lättare för betraktaren att fokusera på bildens budskap. Klipp även till pappret i de storlekar du vill ha och vänd och vrid på hur du vill att de ska placeras på scrapsidan.

 
Skrapa på papprets sidor så får det en lite mer spännande look. Det finns speciella verktyg för detta men det fungerar lika bra med en sax eller kniv. 

 


5. Klistra dit allt: Nu är det dags att fästa både fotografier och papper på scraparket. Tänk på att inte använda hobbylim för det kletar mest och pappret kan lätt bli buckligt. Det finns speciellt scrapbooking-lim som är bra, men har du inte detta så fungerar ett vanligt fotolim. Vissa detaljer och papper på arket kan du fästa med små klisterkuddar. Dessa kuddar gör att du får en 3D-effekt. Väldigt snyggt!

6. Dekoration: Nu är det dags att försköna scrapsidan ytterligare med hjälp av små blommor, minnessaker osv. Sätt gärna dit lite bokstäver som gör en rubrik ifall du känner för det. Använd stämplar, stickers (klistermärken) och måla gärna egna dekorationer.


Tradera

Idag har jag fått hem lite nytt från tradera. Superbilligt :)! Allt det här kostade drygt 25 :-


Pappersros

Det finns flera olika sätt att göra en pappersros på och här kommer ett....


1. Du behöver en pappersremsa i valfri färg

2. Denna remsa viker du..

3. Remsan rullar du ihop...

4. Nu klipper du av när du tycker att rosen är lagom stor...

5. Limma kanten så att rosen håll ihop

Nu är rosen klart. Jag har satt en liten dyna under som jag klipper till sedan så inte kanterna syns...

Ha en bra dag!


Gatsten

Det finns egentligen ganska lite utsmyckningar på gatorna i stan. Det är mycket gatsten, betong och grått. För att göra staden och gatorna lite mer spännande har en konstnär bytt ut vissa betongplattor och gatsten. Konstnären menar att de kanske piggar upp vår tillvaro och kanske inspirerar oss till att göra något annorlunda med våra liv just den här dagen.

Gå in på den här sidan för att läsa mer om konstverken :)

 
Sluta kriga och vara elak - börja älska igen (heter stenen till höger)

Karta över Stockholm där stenarna finns...


Melonkonst

Alla ting som finns kan göras till konst! Det finns nog inte någon sak som inte kan finnas i en installation eller som kan pimpas upp och bli konst. :) Här kommer lite melonkonst....

 
SNV13842 


Hjärta

Hejsan alla läsare!

Idag ska jag visa en fantastisk grej som min pyssliga mamma har gjort. Det är ett hjärta som hänger på väggen. Jag tycker den passar att hänga där även fast det inte är alla hjärtans dag eller något sådant :)...

Hon började med att forma hönsnät till ett hjärta och sedan hade hon köpt lite olika tyger på ikea. Färgerna på tygerna väljer du själv. Det kan vara dina favoritfärger, eller vad som passar i ditt hem. Mamma har valt lite gråa och svarta färger med lite stänk av rött i. 

Tygerna har hon klippt till decimeterlånga remsor som hon knytit fast i hönsnäts-hjärtat. Det krävs en hel del remsor så att den blir tät och fin...
 


Måttet på det här hjärtat är ungefär 3 dm brett men man kan ju självklart göra större och mindre om man vill det.


Ideal

Vi unga kvinnor har ganska höga krav på oss att vara vackra, smala och fräscha. Vi ska vara vältränade men får inte vara för tränade så att muskler syns. Vi får inte ha orakade ben för det anses vara manligt. Det finns så mycket man inte får eller bör göra som kvinna. Visst har jag som 22-åring allt med åren kommit ifrån dessa ideal något, eftersom man mognar och inser att det inte är det yttre som är viktigt. Men ändå tycker jag det är viktigt att poängtera att skönhetshetsen som finns bland många unga flickor är totalt fel.


Den här bilden visar en flicka som övergivit sin kropp och personlighet för att kunna vara ett skönhetsideal....