Pysselkväll

Jag arbetar extra med ungdomar i kyrkan på söndagar och förra söndagen hade vi pysselkväll som jag höll i, vilket var jättekul. Alla tycker inte det är kul att pyssla, men de flesta gör faktiskt det. De försökte göra sitt bästa och det blev många fina resultat :) Vad tycker ni?


Vanliga enkla kort.


Altarkort

'
Popupkort

Ett jättefint popup-kort!

Over and out!


Helgpyssel

Förre helgen var fylld av pyssel, vilket jag glömt att berätta (om det är intressant :). I lördags var jag på Scrapbookingträff i Oskarshamn tillsammans med Lina-Marie och det var superkul. Här kommer lite bilder på de saker jag gjorde på träffen.  Om ni får möjlighet att åka på en sådan träff så ska ni verkligen göra det. Det är superkul.


Jag köpte ett tävlingskit där man bara fick ha med de saker som fanns i påsen. Så här blev mitt verk. Tyvärr så vann jag inte :(!

Det här popupkortet gjorde jag med.


Popupkort

Här kommer ännu ett popupkort som jag gjort. Hur du gör ett sånt här häftigt kort visar jag i en tutorial här.


Det är faktiskt inte så svårt, men visst krävs det en viss övning!
// Over and out


Grattiskort

Idag tänkte jag visa er ett till popupkort som jag gjort för att inspirera er till snygga framsidor. Här har jag målat blommorna och getingen själv, men det finns ju väldigt många fina stämplar som man kan använda.Scrapbookingträff

I lördags var jag och Lina-Marie på scrapbookingträff i Oskarshamn med Oscarsscrapen. Det var en helt fantastiskt rolig dag. På plats fanns det två affärer med fullt av pysselsaker. Under dagen var det tävlingar och man fick jätte mycket inspiration från varandra. Lina-Marie vann en korttävling med det här fina kortet.


Det blåa till vänster vann hon med. Min kära vän är gravid och vet inte om det är en flicka eller pojke så därför gjorde hon två olika kort.


Popup-kort

För att fortsätta på det popup-kortet jag gjorde till min bror så kommer här ytterligare ett kort som jag gjort till en födelsedag.
Tutorial av ett Popup-kort

Här kommer ett popup-kort som jag gjort för någon dag sedan. Kortet är till min kära bror som fyllt 20 år. Grattis! Jag har gett mig på ett videoinlägg igen och hoppas att ni tycker om det.


Creative Club

Jag har precis gått med i en scrapbookingklubb där man varje månad får hem ett kit med olika saker för bara 160 :-. Då får man en hel del saker. Första kittet man köper kostar endast 49:-. Idag låg det här första kittet utanför dörren.
 I detta kit ingick detta:
* Ett minialbum
* 5 st enfärgade papper
* 5 st mönstrade ark
* 4 olika tygband
* 1 papperssnöre
* Pappersblommor i 2 olika storlekar
* Små blommor i kartong med tryckt mönster
*Metallbrads i 3 olika färger
* Ett akrylblock
* En silikonstämpel med hjärtmönster
En brun stämpeldyna
* Bokstavsstickers
* Dubbelhäftande tejp


Tävling

Jag följer en del pysselbloggar och får en hel del inspiration från många av dem. Lillsnörpa är en av dem. Hon har haft en liten paus i sin blogg, vilket kan behövas ibland för att skaffa ny inspiration. Men nu är hon tillbaka. Gå gärna in på hennes blogg. Dessutom har hon en tävling just nu där du kan vinna det här fina kittet.


Altarkort

Igår pysslade jag ihop ett altarkort som jag blev ganska nöjd med. Jag tycker prinsessan, eller tärnan inuti kortet blev bra. Jag hittade en verklig bild från nätet som jag målade av och den blev söt. Detta kort passar kanske om någon förlovat sig eller gift sig, eller kanske till den man själv tycker om :).


Mina mått är: 28 x 17
1. Du viker alltså in två flikar som ett altare. De vikta delarna på mitt kort är 6,7 cm.

2. På insidan klistrade jag dit ett sött rosa papper.På utsidan dekorerade jag kortet med en av mina egengjorda blommor. Ni kanske minns att jag visade hur man gjorde dessa blommor. Annars kan ni gå in här.

/Todelo!


Nytt

Förra veckan skickade jag efter lite grejer från Stämpelgården och idag fick jag dessa fina saker.Jag har köpt min första Promarkerpenna som alla säger ska vara så bra :). Den är hudfärgad så den passar bra när jag ska måla människor. Jag får skaffa fler efter hand. En penna kostar nämligen 30 kronor så det blir mycket pengar om man ska ha alla pennor.

Den här gulliga stämpeln köpte jag!

Det blev även en magnoliastämpel!

 


Kort

Idag tänkte jag visa lite kort som min mormor pysslat ihop. De är lite mindre i formatet och fungerar alldeles utmärkt om man bara vill skicka en liten hälsning, eller i en blomma. Ifall ni vill göra sådana här kort så ska jag berätta att de är 10 x 10 cm stora. Man behöver ju inte göra precis det måttet utan kan göra precis som man vill :)!


Ett gulligt litet kort i rosa!

Små fina detaljer på insidan!

Här är ett annat snyggt kort med egengjort papper!


Blomma

Det är några som har frågat hur jag gjorde blommorna på min PIF och därför tänkte jag visa er hur jag gjorde. Idéerna fick jag på olika pysselbloggar som jag följer.


Du behöver ett dubbelsidigt papper som det är valfri bredd på och dessutom bra lim och en knapp.
Du börjar med att vika pappret så som på bilden.

Tänk på att vika inåt så att blomman blir rund ;).

Vik tills du når den första vikningen...

Nu limmar du ihop dessa delar med ett bra lim som håller.

Limma fast en knapp i mitten av din blomma. Du kan jämna till den med en vanlig eller mönstersax.

Det är alltid


Vattenfallskort

Nu tänkte jag visa er hur man gör ett vattenfallskort. Jag tycker inte riktigt om det, men det kan vara värt att testa tycker jag ;).

Klipp och vik en lång remsa. Måtten är: 25 x 5,5 cm
Du ska vika remsan efter 5, 7, 9 och 11 cm.
 
Klipp ut 4 st fyrkanter i samma färg. Måtten är: 5,5 x 5 cm. Därefter klipper du ut fyra vita papper i måtten: 5 x 4,5 cm.

Måla något fint motiv på de vita papprena och klistra på dem på de större fyrkanterna.

Vänd remsan med det vikta mot dig och klistra på en fyrkant på det första fältet.

Tänk på att inte klistra på hela fyrkanten utan bara på överdelen. Klistra fast nästa fyrkant på det andra fältet och fortsätt med resten.

Vik ner den långa delen på remsan mot dig.

Under alla flikar gör du ett motiv.

Tänk på att remsan inte får limmas fast på själv kortet för då fungerar det inte att dra. Limma isåfall på en lapp på sista fliken fäst denna på kortet.

Så här blev mitt slutresultat!


Hoppas ni förstod hur man gör ett sånt här kort! Det ser svårare ut än vad det är ;)!

// Kram


Akvarellmotiv

Jag tänkte bara visa lite snabbt hur jag målar mina motiv med akvarellpennor. Så småningom vill jag skaffa mig promarkerpennor, men just nu är de lite för dyra för mig. Än så länge fungerar denna teknik utmärkt!


Dessa pennor använder jag mig av och dessutom min kära vattenpensel!

Jag målar egentligen bara på yttersidorna. Det behövs inte så mycket mer för vattenpenseln sköter sin uppgift väldigt bra!

Som ni ser så flöt färgerna ut väldigt bra!